تامز جی سی 19: حساسیتزدایی موفق یک داروی ضد سرطان در بیمار با سابقه واکنش شدید حساسیتی در پژوهشکده انکولوژی، هماتولوژی و سل تراپی
پژوهشکده انکولوژی، هماتولوژی و سل تراپی دانشگاه علوم پزشکی تهران، برای نخستین بار، فرآیند حساسیتزدایی از داروی ضد سرطان ریتوکسیماب در یک بیمار مبتلا به سرطان و با سابقه واکنش شدید حساسیتی در نوبت قبلی دریافت این دارو با موفقیت در بخش انکولوژی بیمارستان شریعتی انجام شد.
پژوهشکده انکولوژی، هماتولوژی و سل تراپی دانشگاه علوم پزشکی تهران، برای نخستین بار، فرآیند حساسیتزدایی از داروی ضد سرطان ریتوکسیماب در یک بیمار مبتلا به سرطان و با سابقه واکنش شدید حساسیتی در نوبت قبلی دریافت این دارو با موفقیت در بخش انکولوژی بیمارستان شریعتی انجام شد. این فرآیند که بالغ بر دوازده ساعت به طول انجامید، نتیجه همکاری نزدیک سرویس فارماکوتراپی، سرویس انکولوژی و کادر پرستاری در قالب یک کار گروهی بود.
حساسیتزدایی دارویی یا medication desensitization مداخله ایست که برای بیمارانی با سابقه حساسیت واقعی و شدید به یک دارو و نیاز مبرم به دریافت مجدد همان دارو، انجام می گیرد. در این فرآیند ابتدا سیستم ایمنی فرد در مواجهه با مقادیر بسیار پایین از داروی مورد نظر قرار گرفته و در ادامه میزان دارو و سرعت تجویز آن گام به گام و تدریجا افزایش مییابد تا نهایتا به غلظت و سرعت دریافت استاندارد برای آن دارو برسد. بدین ترتیب سیستم ایمنی فرد حساسیت خود را در مواجهه با داروی مورد نظر از دست میدهد.
در این برنامه تامز جی سی، به توضیح این فرایند می پردازیم.
ارسال به دوستان