مسئولان بخش
رئیس بخش
دکتر محمدرضا مهاجری تهرانیسرپرستار
نرجس عاقلگالری تصاویر
توضیحات

رئیس بخش داخلی غدد و متابولیسم: دکتر محمدرضا مهاجری تهرانی
درباره بخش:
بخش طبی 2 از دو سرویس مهم و دارای مراجعان بسیار بیماری های غدد و گوارش تشکیل شده است و شامل 34 تخت بستری می باشد که از این تعداد 16 تخت غدد و 18 تخت گوارش می باشد.
بیماران بستری در سرویس غدد شامل: دیابت، زخم پای دیابتی، هیپوگلیسمی، دیابت بارداری، کتو اسیدوز دیابتی، کمای هیپر اسمولار، انسولینما، هیپر تیروییدی، هیپو تیروییدی، گریوز، کانسر تیرویید، هیپرلیپیدمی، کوشینگ، آکرومگالی، فئوکروموسیتوما، آدیسون، هیپرآلدسترونیسم و ....می باشند.
همچنین دسته ای از بیماران که تشخیص مشخصی ندارند به منظور اقدامات تشخیصی بستری می گردند.
تاریخچه بخش:
بخش غدد بیمارستان دکتر شریعتی (داریوش کبیر سابق) از شروع تاسیس بیمارستان در آبان ماه سال 1353 شروع به کار کرد. در آن زمان اساتید محترم بخش پزشکی هسته ای، دکتر نظام مافی و دکتر ساغری بخش را ویزیت می کردند. از سال 1354 دکتر وهاب فتوره چی به بخش غدد تشریف آوردند و بعنوان ریاست بخش فعالیت بخش غدد بطور رسمی آغاز شد. در آن زمان دوره فوق تخصصی غدد هنوز تصویب نشده بود و رزیدنتهای داخلی در طول 4 سال دستیاری 2 دوره سه ماهه را در بخش غدد می گذراندند و بعضی از دستیاران سال آخر دوره دستیاری را در بخش غدد می گذراندند که اولین بار دکتر باستان حق دوره یکساله آخر دستیاری را در بخش غدد گذراندند.
فعالیت بخش غدد در آن زمان شامل آموزش درس غدد در رشته های داخلی برای دانشجویان و آموزش کارورزان و دستیاران تخصصی داخلی بود که توسط استاد دکتر فتوره چی اداره می شد. عده ای از دستیاران داخلی هم از بیمارستان ها یا دانشکده های پزشکی سایر دانشگاهها برای آموزش به بخش غدد می آمدند. ضمنا هفته ای دو بار درمانگاه غدد با تعداد فراوان بیمار توسط ایشان اداره می شد.
در سال 1360 دکتر باستان حق به عنوان استادیار در بخش غدد مشغول به کار شدند و فعالیت بخش غدد شامل ویزیت روزانه بیماران، دو روز در هفته در درمانگاه غدد و مشاوره های متعدد انجام می گرفت.
از سال 1361 درس فیزیوپاتولوژی غدد توسط استاد دکتر فنوره چی اداره می شد و اساتید مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) دکتر صفا و دکتر نخجوانی با ایشان همکاری می کردند.
در سال 1364 دکتر فتوره چی به میو کلینیک آمریکا تشریف بردند و بخش توسط دکتر باستان حق اداره می شد و بعدا همکاران دیگر اضافه شدند. درس فیزیوپاتولوژی در دانشکده پزشکی توسط دکتر صفا، دکتر باستان حق و دکتر نخجوانی اداره می شد. و بعدا همکاران دیگر دکتر پژوهی، دکتر لاریجانی، دکتر لنکرانی، و سپس دکتر سلطانی و دکتر خوش نیت و دکتر ذاکری، دکتر مهاجری، دکتر شرقی و دکتر آقایی نیز به جمع همکاران پیوستند. از سال 1365 دکتر پژوهی ریاست بخش را بر عهده داشتند و به مدت 15 سال عهده دار فعالیت های بخش بودند و در سال 1380 دکتر لاریجانی ریاست بخش را بر عهده گرفته که از سال 1401 این مسئولیت بر عهده دکتر مهاجری گذاشته شد.
بخش غدد 16 تخت فعال بوده و کلیه تجهیزات اختصاصی آموزش و معاینه را دارا می باشد.
در درمانگاه غدد روزهای یکشنبه و دوشنبه و سه شنبه در ماه حدود 900 بیمار ویزیت شده و تحت درمان سرپایی و پیگیری قرار می گیرند.
همچنین بخش غدد با آزمایشگاه مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم در ارتباط بوده و این آزمایشگاه با استفاده از روشهای نوین ازمایشگاهی نظیر الایزا، ایمونواسی، فلوروایمونواسی و نیز آزمایشات اخنصاصی غدد نقش مهمی در تشخیص و پیگیری بیماریهای غدد داشته است.
کلینیک های دیابت 1 و 2 نیز در پیگیریهای بیماران مخصوصا زخم پای دیابتی بسیار فعال بوده و در درمان و پیشگیری از زخم موثر هستند. بیماران برای انجام ABI به کلینیک دیابت ارجاع داده می شوند که بسیار کمک کننده می باشد.
آموزش بخش غدد در سطوح مختلف انجام می گردد که دستیار فوق تخصصی، دستیار تخصصی، کارورزان پزشکی و دانشجوی پزشکی می باشند و همچنین دانشجویان پرستاری و تغذیه و فارماکولوژی در سطح اینترن و رزیدنت در بخش تحت آموزش هستند. هر سال تعداد 3 الی 4 نفر فلوی غدد در این مرکز تحت آموزش قرارمی گیرند.
برگزاری دوره های ویژه مانند دوره های یکماهه دیابت، دوره های آموزشی زخم پای دیابتی، پیشگیری از استِوپروز، چاقی و... از جمله فعالیتهای پزوهشگاه علوم غدد و متابولیسم می باشد. همچنین این مرکز شرکت فعالانه در کنگره های داخلی و خارجی داشته و مقالات و پایان نامه های بسیاری را به ثبت رسانده است.
اعضای هیئت علمی: دکتر مهاجری، دکتر سلطانی، دکتر خوش نیت، دکتر ساسان شرقی، دکتر حمیدرضا آقایی، دکتر شیرین حسنی رنجبر، دکتر انسیه نسلی، دکتر سیدمحمود سجادی، دکتر محبوبه ابراهیم پور، دکتر نکو پناهی
پیام رئیس بخش:
بسمه تعالی
در سال 1344 اولین قسمت بیمارستان یعنی بنای مرکز پزشکی هسته ای و مرکز تحقیقات غدد مترشحه داخلی دانشگاه تهران، با تشویق و همت دکتر نظام مافی (متخصص طب هسته ای و غدد مترشحه داخلی و استاد دانشگاه تهران) ایجاد گردید که به همراه تجهیزات اولیه در اختیار دانشگاه تهران قرار گرفت. از آذر ماه 1353 بیمارستان شریعتی بعنوان یک بیمارستان عمومی به ریاست پروفسور عاملی شروع بکار کرد.
از همان اوایل به دلیل حضور پزشکان و افراد مجرب و کوشا، بطور قابل توجهی در عرصه های درمانی، آموزشی و پژوهشی پیشرفت نمود. در حال حاضر از جمله بزرگترین مراکز فعال کشور محسوب می شود که در جهت افزایش سطح سلامت جامعه با ارائه خدمات کیفی، تشخیصی، درمانی، آموزشی، تحقیقاتی مطابق با استانداردهای بین المللی به مردم بزرگوار میهن اسلامی تلاش جدی دارد.
در سال 1372 در بخش طبی 2 به همت اساتیدی همچون مرحوم دکتر باستان حق، استاد پژوهی و استاد لاریجانی، مرکز تحقیقات غدد پایه ریزی شد و بطور رسمی از بهمن ماه 1374 با مجوز وزارت بهداشت فعالیت های آموزشی و پژوهشی خود را سامان دهی و توسعه داده است.
این بخش با حضور اساتید مجرب و متعهد در امر آموزش و پژوهش دانشجویان، دستیاران داخلی و همچنین دستیاران فوق تخصصی غدد فعال و از سال 1376 بعنوان قطب علمی غدد و متابولیسم نیز شناخنه می شود.
در ضمن با توجه به شیوع بالای دیابت و عوارض مرتبط به آن از جمله زخم پای دیابتی در سال 1399 با حمایت مدیریت بیمارستان شریعتی و پژوهشگاه غدد و متابولیسم اقدام به راه اندازی و تجهیز بخش دیگری بعنوان بخش دیابت کرده که به این دسته از بیماران بطور تخصصی خدمات درمانی دهد.
امید است با توکل به خداوند متعال و همکاری صمیمانه اساتید و سایر همکاران بخش در راستای اهداف عالیه دانشگاه و بیمارستان بتوانیم خدمات درمانی مناسب به بیماران ارائه نماییم و در تربیت نیروهای متخصص و فوق تخصص همچون سابق در این امر کوشا باشیم.
امکانات و تسهیلات بخش:
FNA تیروئید در درمانگاه غدد انجام می شد که اخیرا در رادیولوژی تحت گاید سونوگرافی انجام می شود.
انجام ABI در کلینیک دیابت برای بیماران با مشکل عروق انجام می شود.
انجام تستهای مختلف مانند: fasting test - تست دگزا - تست تحمل گلوکز - تست محرومیت از آب و...
انجام تستهای ژنتیک و همچنین تستهای هورمونی در آزمایشگاه پژوهشگاه. انجام HBOT ،cold plasma ،pedography ،Thyroid Sonography به همراه FNA، دستگاه دبریدمان و سونوگرافی زخم UAW (soring)
پرسنل:
رئیس بخش: دکتر محمدرضا مهاجری تهرانی
معاون آموزشی: -
معاون پژوهشی: دکتر امینی
سرپرستار: نرجس عاقل
مشخصات بخش:
تعداد تخت: 16 تخت
مکان: ساختمان اصلی - طبقه سوم - بخش داخلی غدد و متابولیسم
قسمت های مرتبط:
بخشهای مرتبط: بخش اورژانس - اتاق عمل
درمانگاههای مرتبط: درمانگاه بیهوشی - قلب - پزشکی قانونی - ژنتیک - چشم - ریه - نفرولوژی - جراحی عروق - ارتوپدی -جراحی عمومی - درمانگاه روانشناسی سلامت
پاراکلینیکهای مرتبط: رادیولوژی - لابراتوار ریه - آزمایشگاه مرکزی - آزمایشگاه هورمون - آندوسکوپی - اکوکاردیوگرافی -سونوگرافی - نوار عصب و عضله
داروخانههای مرتبط: داروخانه 13 آبان مرکزی - داروخانه هلال احمر - داروخانه 29 فروردین
بیمههای مرتبط: کلیه بیمه ها