مسئولان بخش
رئیس بخش
دکتر محمد واعظیسرپرستار
مریم کاویانیتوضیحات

رئیس بخش خون C: دکتر محمد واعظی
درباره بخش:
بخش های هماتولوژی، انکولوژی و پیوند سلول های بنیادی شامل: 4 بخش خون (A ،B ،C و مدیکال انکولوی D) و 4 بخش پیوند (BMT1 ،BMT2 ،BMT3 و POST BMT) در ساختمان مجزا به مساحت 4800 متر مربع در بیمارستان شریعتی تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران وظیفه امور پژوهشی، آموزشی و درمانی در زمینه سرطان های توپر، بیماری های خونی اعم از بدخیم و غیربدخیم، پیوند سلول های بنیادی خونساز را انجام می دهد.
خون C یکی از بخش های سرویس هماتولوژی، انکولوژی است که خط اول مواجهه با بیماران تازه تشخیص داده شده و کنترل عوارض درمان های انجام شده می باشد.
ابتدا این بخش به همراه بخش مدیکال انکولوژی واقع در طبقه اول ساختمان خون و انکولوژی به نام بخش اورژانس شناخته می شد. در سال 1387 به دو قسمت داخلی (جنرال) و هماتولوژی تقسیم شد (جنرال داخلی شامل 16 تخت و هماتولوژی 17 تخت بستری). در آن تاریخ بیماران هماتولوژی مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان، به قسمت اورژانس هماتولوژی ارجاع شده و در صورت نیاز بستری می شدند. در سال 1396 بدنبال بازسازی بخش اورژانس هماتولوژی، این بخش به بخش خون C تبدیل شد و بیماران اورژانس هماتولوژی به طبقه همکف ساختمان منتقل شدند.
بخش خون C در حال حاضر شامل 8 اتاق (هفت اتاق سه تخته و یک اتاق دو تخته)، جمعا 23 تخت می باشد که به ازای هر تخت یک مبل تخت خوابشو جهت همراهان وجود دارد.
بیماران بستری در این بخش شامل انواع لوسمی حاد مزمن، مولتیپل میلوما، لنفوم، solid tumors ،ITP ،TTP، انواع کم خونی ها (همولیتیک، آپلاستیک)، MDS و موارد بعد از پیوند سلول های بنیادی می باشند.
امکانات و تسهیلات بخش شامل میکروسکوپ جهت دیدن لام، اتاق هود جهت کشیدن داروهای شیمی درمانی، اتاق بیوپسی جهت گرفتن نمونه مغز استخوان و انجام تزریقات اینتراتکال.
رسالت این بخش به قرار زیر تعریف و عملیاتی شده است:
• برنامه ریزی آموزشی و آموزش دستیاران فوق تخصص رشته خون و سرطان بالغین که این مرکز بنیانگذار این رشته شناخته شده جهانی در ایران است. هم اکنون بیش از 40 فارغ التحصیل این رشته وظیفه درمان سرطان ها و بیماری های خونی و پیوند سلول های بنیادی را در مملکت به عهده دارند و باعث شده اند تا این نیروها در داخل کشور تربیت و نیز انجام وظیفه نموده و نیاز به شیمی درمانی و درمان های هدفمند را مطابق با استانداردهای روز دنیا در کشور عملیاتی نمایند.
• توسعه و ارتقاء سطح تحقیقات بنیادی و کاربردی در زمینه سرطان ها، بیماری های خونی و پیوند سلولهای بنیادی، تولید محصولات پژوهشی و مقالات، بولتن ها و چاپ و انتشار آن ها در مجلات معتبر داخلی و خارجی، برگزاری کنگره ها و کنفرانس های داخلی، ملی و بین المللی.
• انتشار مجله پژوهشکده بنام:
International Journal of Hematology-Oncology and Bone Marrow Transplantation (IJHOBMT)
که هر سه ماه یک بار با کیفیت مقالات قابل قبول منتشر می شود و از Scopus اندکس شده است.
• برنامه ریزی آموزشی و مشارکت فعال در آموزش دانشجویان PhD، دستیاران متخصص داخلی، کارآموزان و کارورزان پزشکی عمومی، کارشناسی ارشد رشته های علوم پایه مرتبط.
• تشخیص و درمان بیماران سرطانی، بیماری های خونی بدخیم و غیر بدخیم و پیوند سلول های بنیادی خونساز، با استفاده از آزمایشگاه های تشخیص تخصصی و فوق تخصصی مجهز و اساتید و پرسنل تشخیصی درمانی مجرب و آموزش دیده.
• کمک به سیاست گذاری بهداشتی درمانی کشور به منظور تدوین اولویت های آموزشی، پژوهشی و درمانی کشور در زمینه های مرتبط.
• توسعه و گسترش ارتباطات بین ارگانی با مراکز علمی پژوهشی داخل و خارج از کشور.
تاریخچه بخش:
ارتقاء فعالیت ها، گسترش محصولات علمی پژوهشی و آموزشی، توسعه بخش های متعدد و نیروی انسانی متخصص باعث شد تا این بخش ها بتدریج از سال 1391 شکل گیرد. این در حالیست که در سال 1354، این تشکیلات فقط به یک بخش 4 تخته مشترک با بخش های دیگر داخلی محدود بود. این هم جز به همت اساتید بزرگ خاصه دکتر قوام زاده و مساعدت مسئولین محترم اعم از مجلس شورای اسلامی، ریاست جمهوری، هیات امنای ارزی دانشگاه علوم پزشکی تهران محقق نشده است.
به علت تعدد بخش ها، تاریخچه هر یک از بخش ها به تفکیک در قسمت امکانات و تسهیلات هر بخش آورده شده است.
پیام رئیس بخش:
بخش هماتولوژی، انکولوژی و پیوند سلول های بنیادی با رسالت آموزش، پژوهش و درمان بیماران مرتبط، با بهره وری از دانش به روز و همگام با آخرین دستاوردهای علمی از سال 1354 راه تکامل و بلوغ را پیموده است. این قطب علمی کشور میراث گرانبهایی است که به همت اساتید بزرگ خاصه آقای دکتر قوام زاده بنا نهاده شده است و وظیفه آموزش و تربیت فراگیران در حوزه های مختلف، پرورش پژوهشگران، توسعه تولید علم کاربردی و تحقیقات مرز دانش و درمان جامع نگر بیماران را عهده دار بوده و هست. سعی ما در این مجموعه آنست که با نگاه به آینده ای که اهداف عالیه آموزش، پژوهش مبتنی بر نیاز و درمان را تضمین نماید به تعیین اهداف و استراتژی های مقتضی پرداخته و با همفکری و همدلی همکاران به بهبود فرآیندها و به روز رسانی ساختارها، ارائه خدمات بهینه اقدام شود. امید که غایت این مهم، رضایت خداوند جل و علا باشد.
پرسنل:
رئیس بخش: دکتر محمد واعظی
معاون آموزشی: دکتر حسن کامران زاده
معاون پژوهشی: دکتر مرجان یغمایی
مشخصات بخش:
تعداد تخت: 23 تخت
مکان: ساختمان هماتولوژی، انکولوژی و پیوند مغز استخوان (ساختمان اورژانس) - طبقه اول - بخش خون C
تلفن: 84903146-021
قسمت های مرتبط:
بخشهای مرتبط: شیمی درمانی
درمانگاههای مرتبط: درمانگاه پیوند مغز و استخوان بزرگسال - درمانگاه پیوند مغز و استخوان اطفال
پاراکلینیکهای مرتبط: درمانگاه پیوند مغز و استخوان بزرگسال - درمانگاه پیوند مغز و استخوان اطفال
داروخانههای مرتبط: داروخانه های 13 آبان - 29 فروردین - هلال احمر
بیمههای مرتبط: خدمات درمانی (کارکنان دولت، سلامت، ایرانیان، سایر اقشار) - تأمین اجتماعی - نیروهای مسلح - بیمه بانک ها
- تلفن : 84903146