ویژه خیرین و اهداکنندگان
  • تاریخ انتشار : 1402/09/06 - 15:14
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 485
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

رئیس بیمارستان شریعتی در مراسم روز جهانی بیماری های ریه برگزاری همایش های مردمی را باعث مشارکت مردم در بهداشت و سلامت جامعه دانست

همایش مردمی روز جهانی بیماری های مزمن انسدادی ریه با همکاری بخش ریه بیمارستان شریعتی و شهرداری منطقه 6 تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان شریعتی، همایش مردمی روز جهانی بیماری‌های مزمن انسدادی ریه ه مناسبت روز جهانی بیماری‌های انسدادی و با همکاری بخش ریه بیمارستان شریعتی و شهرداری منطقه ۶ تهران ۲ آذر ۱۴۰۲ در تالار شهید پیرویان بیمارستان شریعتی برگزارشد.
در این همایش دکتر احمدرضا جمشیدی رئیس بیمارستان، دکتر حسن برکتی مدیر بیمارستان، دکتر محمدرضا مسجدی فوق تخصص بیماری‌های ریه و بیماری‌های ناشی از دخانیات، دکتر‌امالبنین پاک نژاد رئیس بخش ریه بیمارستان و همچنین مهندس رضا فیضی شهردار ناحیه ۴ منطقه ۶ تهران سخنرانی کردند.
دکتر جمشیدی ضمن تاکید بر نقش بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و سازمان‌های بزرگ گفت: امیدواریم رویداد‌های آموزشی باعث حرکت‌های مردمی در راستای حضور و مشارکت بیشتر مردم در بهداشت و درمان جامعه شود.
وی در ادامه افزود: بیماری‌های انسدادی سالانه ۳۲۹ میلیون نفر را در سراسر جهان مبتلا می‌کنند و باعث ناتوانی و تنگی نفس در افراد می‌شود و این درحالی است که پیشگیری می‌تواند بسیار به موثر و مقرون به صرفه باشد.
در ادامه دکتر مسجدی به تحلیل آمار‌ها و روند رشد بیماری‌های انسدادی ریه پرداخت و گفت: بیماری‌های انسدادی ریه سومین دلیل مرگ در کشور‌های جهان است و طبق آمار‌هاییکه انگلستان اعلام کرده تا دوسال آینده می‌تواند به رتبه اول و بالاتر از مرگ‌های ناشی از سکته قلبی و مغزی و فشار خون قرار گیرد و این یک چراغ هشدار برای جامعه است که باید هرچه بهتر و عملی‌تر به مصاف اولین دلیل این بیماری‌ها یعنی مصرف دخانیات بروند. وی درادامه افزود نیمی از افراد از بیماری خود مطلع نیستند و این موضوع نیازمند دقت بیشتری برای شناسایی و درمان بموقع بیماری را می‌طلبد.
در ادامه دکتر برکتی تصریح کرد: شواهد علمی به خوبی نشان داده است که ۷۰ درصد از عواملی که می‌تواند برای سلامت انسان‌ها خطر زا باشند قابل پیشگیری است و این موضوع می‌تواند چراغ راه بیمارستان‌ها و مراکز درمانی باشد که با افزایش آگاهی و آموزش صحیح شهروندان به بهبود شرایط موجود بپردازند.
در این همایش همچنین دکتر مهرناز اسدی قره باغی فوق تخصص ریه بیمارستان شریعتی درباره راه‌های پیشگیری از بیماری‌های انسدادی ریه صحبت کرد و گفت: بیماری‌های ریه تقریبا به یک شکل بروز می‌کنند اما  مشکل بیماری‌های ریه این است که ممکن است این بیماری‌ها دیر توسط فرد بیمار تشخیص داده شود. دکتر اسدی از عوامل محیطی و ارثی در بروز بیماری‌های ریه نام برد و سیگار کشیدن و مصرف دخانیات را مهمترین عامل بروز بیماری‌های ریه عنوان کرد.
در ادامه مهندس فیضی به بررسی ابعاد زیست محیطی مصرف سیگار درجامعه پرداخت و گفت هریک نخ سیگار می‌تواند ۱ متر مکعب آب و یک متر مربع خاک را آلوده کند و آرسنیک موجود در فیلتر‌های سیگار باعث خارج شدن کامل آب و خاک پیرامون خود از چرخه محیط زیست می‌شوند. وی در ادامه به ارائه آمار مصرف آب شهروندان تهرانی پرداخت و گفت میزان آلودگی‌ایکه فیلتر‌های سیگار می‌تواند در سال بوجود بیاورد معادل ۵۵ هزار برابر مصرف آب شهروندان تهرانی است و مشاهده این آمار نشان می‌دهد که چالش‌های بزرگی در پیش روی محیط زیست وجود دارد.
در ادامه دکتر پاکنژاد به بررسی تاثیر مصرف دخانیات در بانوان پرداخت و گفت: متاسفانه استعداد عوارض مصرف سیگار همچون بیماری‌های انسدادی و سرطان در بانوان به مراتب بیشتر از آقایان است و این درحالی است مصرف سیگار در بانوان با شیب تندی در حال افزایش است و با توجه به نقش بانوان در جامعه این موضوع نیازمند تامل بیشتری است. وی در ادامه افزود: بخشی از قربانیان دخانیات بانوان و کودکانی هستند که در معرض دود درجه دو سیگار قرار می‌گیرند.
برگزاری مسابقه علمی و تست اسپرومتری رایگان از دیگر برنامه‌های این همایش بود.
در پایان به چهار نفر از حاضرین به قید قرعه جایزه‌ای تعلق گرفت و از بیست نفراز آن‌ها تست رایگان اسپیرومتری گرفته شد.

  • گروه خبری : گروه ریه,همایش,ویژه دانشگاه
  • کد خبر : 252312
فرانک معصومی فرد
تهیه کننده:

فرانک معصومی فرد