ویژه خیرین و اهداکنندگان
  • تاریخ انتشار : 1402/08/11 - 09:30
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 87
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

ارزیابی ارتباط بین سطح بالای اسید اوریک سرم و نسبت بالای اسید اوریک به آلبومین سرم در بیماران تحت آنژیوگرافی در بیمارستان شریعتی

ارتباط بین سطح بالای اسید اوریک سرم و نسبت بالای اسید اوریک به آلبومین سرم با ایجاد نارسایی حاد کلیه مرتبط با ماده حاجب در بیماران تحت آنژیوگرافی از فروردین ماه 1402 در بیمارستان شریعتی ارزیابی شد.

نویسندگان:
 
چکیده:
نفروپاتی ناشی از کنتراست (CIN) یکی از شایع‌ترین و جدی‌ترین عارضه‌های ناشی از تجویز ماده حاجب است. بروز CIN روز به روز در حال افزایش است. مکانیسم دقیقی که ماده حاجب باعث ایجاد نفروپاتی می شود ناشناخته است، اما از جمله مکانیسم های توصیف شده استرس اکسیداتیو و تولید گونه های اکسیژن فعال هستند. CIN به عنوان افزایش ۲۵% در کراتینین سرم از مقدار پایه یا افزایش کراتینین سرم > ۵/۰ میلی گرم در دسی لیتر در ۴۸ تا ۷۲ ساعت اول پس از تجویز ماده حاجب در صورتی که هیچ توجیه دیگری برای آن وجود نداشته باشد تعریف می شود. CIN، یکی از علل شایع عوارض کلیوی ایجاد شده در بیمارستان است. CIN می تواند اثرات کوتاه مدت و بلند مدت بر پیامدهای بالینی داشته باشد. اسید اوریک سرم (SUA) به عنوان عامل خطر مستقل برای ایجاد CIN مطرح شده است، به طور مشابه آلبومین سرم (SA) یک پیش بینی کننده قوی بروز مشکلات کلیوی است و بسیاری از مطالعات رابطه قوی بین سطوح بالای اسید اوریک سرم (SUA) و CIN را نیز پیش بینی کرده اند. اما تنها اطلاعات بسیار محدودی در مورد رابطه نسبت SUA به SA (UAR) در ایجاد نارسایی کلیه مرتبط با تجویز ماده حاجب وجود دارد. هدف ما ارزیابی ارتباط سطح بالای SUA، سطح آلبومین سرم پایین و SUA/SA در کنار سایر شرایط بالینی است که منجر به نفروپاتی ناشی از کنتراست می شود.
  • گروه خبری : طرح های پژوهشی
  • کد خبر : 250300
امیر کسائیان
تهیه کننده:

امیر کسائیان

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *