دریافت نوبت کلیک کنید
ویژه خیرین و اهداکنندگان
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1403/01/28 - 20:22
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 508
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

بازدید هیئتی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از بیمارستان شریعتی

هیئتی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف رصد پیشرفت های بیمارستان شریعتی در حوزه زیست بوم توسعه فناوری ژن درمانی و امکان سنجی ارائه خدمات مشاوره ای و تسهیلات مالی برای پیشبرد اهداف این حوزه از این بیمارستان بازدید کرد.دکتر علی اکبری ساری معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران این هیئت رادر این بازدید همراهی کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان شریعتی، این جلسه 27 فروردین 1403 برگزار شد و دکتر احمدرضا جمشیدی رئیس بیمارستان، دکتر حسن برکتی مدیر و سایر اعضای هیئت علمی فعال در حوزه زیست بوم توسعه فناوری ژن درمانی، میزبان هیئتی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بودند که متشکل از دکتر شقایق حق‌جوی رئیس مرکز توسعه فناوری، دکتر احسان عارفیان رئیس ستاد سلول های بنیادی و دکتر محمد حسین متالهی رئیس ستاد زیست فناوری معاونت بود.

در ابتدای جلسه دکتر جمشیدی تصریح کرد بیمارستان شریعتی همواره در 50 سالی که از تاسیس آن می گذرد در مرز علم فعالیت کرده و در بسیاری از علوم جدید در کشور پیشگام بوده است و افزود با توجه به ظرفیت های علمی و پژوهشی موجود و اساتید گرانقدری که در حال فعالیت هستند، باور داریم که این حرکت با تمام محدودیت های موجود نباید متوقف شود و حرکت به سمت علوم جدید و روز دنیا و همچنین بومی سازی آنها جزو رسالت های مهم ما در قبال کشور است.

وی در ادامه افزود فعالیت هایی در 10 سال گذشته در حوزه زیست بوم توسعه فناوری ژن درمانی در بیمارستان صورت گرفته است و در حال حاضر در شرایطی قرار داریم که می توانیم با کمک های سازمان های ذیربط گام های ارزشمندی در این حوزه برداریم و افق روشنی را برای درمان برخی بیماری های صعب العلاج ترسیم کنیم و کشور را از تامین دارو ها و روش های درمانی خود کفا کنیم، زیرا معتقدیم همانطور که هوش مصنوعی در اکثر صنایع تاثیرات شگرفی گذاشته است، آینده پزشکی نیز متاثر از ژن درمانی خواهد بود.

در ادامه دکتر ناصر احمد بیگی رئیس مرکز تحقیقات ژن درمانی گزارشی از اقدامات انجام شده در 10 سال گذشته بیمارستان ارائه کرد و گفت: تولید داروی های ژن درمانی در دنیا در سال 2017 به نقطه عطف خود رسید و توانست دستاورد های خوبی را در حوزه درمان برخی بیماری ها، به خود اختصاص دهد و این موضوع بازار رو به رشد و سود آوری را برای کشور های فعال در این حوزه پدید آورده است تا بتوانند شرایط بیماران ژنتیکی، آتروفی عضلانی نخاع، تالاسمی، هموفیلی، ناهنجاری های متابولیکی و بیماری های نقص ایمنی و غیره را بهبود بخشند و از آلام آنها بکاهند.

وی در ادامه افزود: زیرساخت های مطالعات بالینی و پیش بالینی همچون آزمایشگاه تخصصی سلولی و ملکولی در پژوهشکده گوارش، آزمایشگاه تخصصی سلولی و ملکولی در پژوهشکده انکولوژی، هماتولوژی و سل تراپی، آزمایشگاه حیوانات معمولی و پلتفرم حیوانات فاقد سیستم ایمنی فراهم و شبکه ژن درمانی با حضور چند دانشگاه داخلی و خارجی ایجاد شده است و خوشبختانه دستاورد هایی در حوزه تجاری سازی فراورده های ژن درمانی نیز بوجود آمده که می توان به ایجاد سه مرکز رشد ذیل سه پژوهشکده، همکاری دو شتاب دهنده با مراکز رشد مستقر در زیست بوم، استقرار 14 استارتاپ در مراکز رشد زیست بوم که چهار استارتاپ در مرحله عقد قرارداد قرار دارند و ورود صندوق نواوری و شکوفایی به زیست بوم برای تامین بودجه های بذری استارتاپ ها اشاره کرد.

در ادامه دکتر حق جوی گفت: جایگاه بیمارستان شریعتی نتیجه حضور دانشمندان برجسته و متعهد حاضر است و معتقدم دعای خیر مراجعه کنندگان، همواره همراه گام های ارزشمند مسئولین این بیمارستان است تا تمام تلاش خود را برای پیشبرد اهداف درمانی، پژوهشی و آموزشی انجام دهند و این گام های استوار، به امید خداوند مارا به سمت رشد و بالندگی بیش از پیش حوزه پزشکی کشور رهسپار می کند.

رئیس مرکز توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه گفت: در حال حاضر زیست بوم ژن درمانی موفق شده است عرصه های جدیدی را در حوزه علم پزشکی به روی دانشمندان بگشاید و امید تازه ای به رگ های بیماران مبتلا به برخی بیماری های صعب العلاج تزریق کند.
وی در ادامه افزود ظرفیت های موجود در دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیمارستان شریعتی و اقدامات انجام شده، ما را مجاب می کند که از تمامی امکانات خود برای کمک به رشد این حوزه استفاده کنیم و امیدواریم با سرمایه گذاری های مناسب در این بخش شاهد تولید ثروت از علم باشم و این مهم در سایه هدف گذاری، برنامه ریزی صحیح و تلاش تمام گروه دست یافتنی است.

در ادامه دکتر اکبری ساری گفت: با توجه به سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و بیانیه گام دوم انقلاب و همچنین سرامدی دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه های پژوهش و فناوری، نقش "مرجعیت علمی" برای دانشگاه ترسیم شده است و این موضوع اهمیت نگاه های آینده نگرانه در علوم را بیش از پیش نشان می دهد. وی در ادامه افزود ژن درمانی و سلول درمانی جزو درمان های بسیار گران قیمت در سراسر دنیا است و نیاز و اهمیت این موضوع باعث شده است اقدامات ارزنده ای در دانشگاه و بیمارستان شریعتی آغاز شود.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: بیمارستان شریعتی در سال های اخیر، جهش قابل قبولی در حوزه های پژوهش و فناوری را تجربه کرده است که نتیجه تعامل ارزشمند حوزه های مختلف در بیمارستان است و نگاه آینده نگرانه و دلسوزانه برای درمان بیماران و کاهش آلام آنها در کنار تلاش علمی و پژوهشی، کلید گشایش درب های جدیدی از روش های درمانی جدید، بسوی پزشکی کشور خواهد بود.

در ادامه دکتر محمد واعظی رئیس پژوهشکده هماتولوژی، انکولوژی و سل تراپی گفت: اقدامات ارزشمندی در حوزه ژن درمانی و سلول درمانی در سال های گذشته انجام شده است که علاوه بر تلاش های متخصصان، کمک های مالی نیز راه گشای این دستاوردها بوده است. وی در ادامه بر اهمیت راه اندازی چرخه تولید ثروت از علم تاکید کرد و گفت: سرمایه گذاری سازمان های دولتی، شرکت های دارویی، نهاد های مردمی و خیرین در طرح های پژوهشی مبتنی بر نیاز جامعه می تواند باعث رشد خدمات درمانی در کنار افزایش منابع درامدی برای سرمایه گذاران شود و اتخاذ این رویکرد در حوزه زیست بوم توسعه فناوری ژن درمانی با توجه به ظرفیت های علمی و زیر ساختی موجود در بیمارستان شریعتی، موجبات رشد خدمات درمانی و بهبود وضعیت بیماری های وابسته به این روش درمانی را فراهم می آورد.

دکتر واعظی در ادامه افزود: این پروژه ملی است و با گسترش آن شاهد فعالیت سایر بیمارستان ها و مراکز تحقیقاتی در این حوزه و ارائه خدمات درمانی خواهیم بود.

در ادامه حاضرین به بحث گفتگو در مورد نحوه تامین سرمایه های مورد نیاز برای گسترش زیرساخت ها، دریافت مجوز ها، فراهم آوری استاندارد های مورد نیاز و بررسی جنبه های اخلاق در پزشکی و سایر ابعاد فنی پرداختند و مقرر شد تسهیلاتی برای ادامه این پروژه تامین شود.

در پایان حاضرین از محل آزمایشگاه ها و امکانات زیر ساختی ژن درمانی بازدید کردند.

  • گروه خبری : حوزه ریاست,مدیریت
  • کد خبر : 263398
کامران محمدیان
تهیه کننده:

کامران محمدیان

تصاویر

تنظیمات پس زمینه