واحد تغذیه بیمارستان شریعتی
مسئول تغذیه بالینی: سیده سحر مقام محمودی (کارشناس ارشد تغذیه)
تلفن داخلی: 84903115
مسئول خدمات غذایی: علیرضا نیک محمدی (کارشناس بهداشت محیط)
تلفن داخلی: 84903217
زیرمجموعه های واحد تغذیه:
- واحد تغذیه بالینی
- واحد خدمات غذایی
تاریخچه:
واحد تغذیه بیمارستان شریعتی همگام با سایر واحدها و بخش های بیمارستان از سال 1353 در جهت ارائه خدمات به بیماران و کارکنان این مرکز فعالیت نموده و در سال های اخیر (1398) از واحد تغذیه و رژیم درمانی به تغذیه بالینی با دو زیر مجموعه تغییر نام نموده است.
سرآغاز:
تغذیه سلامت محور یکی از مهمترین ارکان سبک زندگی سالم است و توجه به آن در کیفیت زندگی نقش موثری را ایفا می نماید. در این راستا واحد تغذیه می کوشد در کیفیت و کمیت مواد غذایی پرسنل، بیماران و همراهان ایشان همواره نقش موثری را ایفا نماید و از آنجایی که آمار سوء تغذیه بیماران بستری به علل بیماری و بی اشتهایی، مناسب نبودن رژیم های غذایی در بیمارستان و نیز عدم پیگیری تغذیه بیماران پس از ترخیص از جمله مشکلات شایع مداخله گر و چالش برانگیز در روند درمان بیماران در همه کشورها می باشد لذا ساماندهی مراقبت های تغذیه بالینی و خدمات غذایی بیماران در اولویت کار واحد تغذیه بیمارستان ها قراردارد.
مهم ترین فعالیت ها در حوزه تغذیه بالینی:
- تدوین برنامه عملیاتی در راستای اهداف استراتژیک 4 ساله دانشگاه علوم پزشکی تهران
- همکاری با وزارتخانه و معاونت درمان دانشگاه در اجرای طرح های تحقیقاتی تغذیه
- تعامل با گروه تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه جهت برنامه ریزی های مرتبط
- برگزاری برنامه های آموزشی جهت کارکنان بیمارستان
- شرکت و برگزاری کارگاه ها و وبینارهای آموزشی درحوزه تغذیه
- نظارت بر تهیه، پخت و توزیع غذای بیماران، کارکنان و همراهان بیمار
- انجام مشاوره تغذیه بیماران بستری در پاسخ به درخواست مشاوره پزشک
- انجام مشاوره تغذیه بیماران سرپایی در کلینیک تغذیه
- برگزاری کمیته تغذیه بالینی
- تهیه پمفلت های آموزشی تغذیه در بیماریهای مختلف جهت بیماران
- دریافت و برآورد روزانه آمار و نوع رژیم غذایی بیماران بستری از طریق سیستم His تغذیه
- کنترل تطابق رژیم غذای بیماران در کاردکس با رژیم ارسالی توسط بخش
- آموزش دانشجویان تغذیه در دوره های کارآموزی
- آموزش نکات علمی تغذیه به کارکنان خدمات غذایی
- رعایت نکات مربوط به تغذیه در تهیه و تنظیم برنامه غذایی بیماران و کارکنان
مهم ترین فعالیت ها در حوزه خدمات غذایی:
- نظارت بر کیفیت و کمیت مواد غذایی اولیه در انبار و سردخانه
- برآورد و آنالیز موادغذایی با توجه به نوع غذاها و استانداردهای تعیین شده از سوی اداره نظارت و امور قراردادها
- انجام امور مربوط به فیش غذایی کارکنان، رزیدنت ها و دانشجویان
- نظارت بر تامین تجهیزات مربوط به تهیه، پخت و توزیع غذا
- نظارت بر بهداشت کارکنان خدمات غذایی، محیط آشپزخانه و سلف سرویس
- تعامل با واحد تغذیه بالینی، واحد بهداشت محیط، پیمانکار تغذیه و امور نظارت برقراردادهای دانشگاه
- تهیه و تنظیم برنامه غذایی کارکنان و بیماران به صورت فصلی با هماهنگی واحد تغذیه بالینی
پرسنل واحد:
- زهرا سلطانی (کارشناس تغذیه)
- معصومه اله قلی پور (کارشناس تغذیه)
- عباس حدادی (ناظر خدمات غذایی)
- محمود پناهنده (ناظر خدمات غذایی)
واحد تغذیه بیمارستان شریعتی در طبقه منفی یک ساختمان اصلی بیمارستان واقع شده است.